Joomla Template by Create a Website

XIII Mystery: Martha Shoebridge

Geschreven door Stefan

XIII Mystery : Martha Shoebridge

De reeks van XIII is een échte misdaadreeks. Dit neemt niet weg dat het een slechte strip is, integendeel. Het verhaal was soms wel moeilijk te begrijpen, want soms zat er een enorme tijdssprong in. Je moest dus duidelijk je hoofd bij het verhaal houden om dit volledig te kunnen begrijpen. Het begon allemaal met een dokteres en een politicus die een affaire hebben. Veel mensen waren hier tegen omdat de dokter van een lagere sociale klasse kwam. Op die manier kwam er een einde aan hun relatie.

 

William, de politicus, had enkele jaren later een georganiseerde misdaad gepleegd, omdat hij een vrouw zwanger maakte waar hij geen relatie mee had. Martha, de dokteres, greep na de relatie naar de whisky en bezatte haar vaak. Ze moest ineens de zwangere dame opereren omdat ze een zwangerschapsvergiftiging had. Echter bleek de vrouw onder invloed van drugs en aspirines. Ze kon helaas niet meer gered worden en Martha kreeg de schuld dat ze de vrouw niet kon redden. Zo werd ze ontslagen uit het ziekenhuis en ging ze op zichzelf ergens wonen aan het strand. Het verhaal eindigde met een man die aanspoelde op het strand met een tattoo, namelijk ‘XIII’.

Het verhaal was boeiend en er was een zekere vorm van spanning en drama. Het is echter wel een vrij moeilijke strip, maar qua literaire inhoud voor volwassenen mag hij er vast en zeker zijn!XII Mystery :  Martha Shoebridge

Hits: 1407