Joomla Template by Create a Website

Urbanus nr 168: De Asielvinders

Geschreven door Stefan

In het 168ste album van Urbanus hebben Willy Linthout en Urbanus (met medewerking van Steven de Rie) zichzelf overtroffen met hun scenario. Juffrouw Pussy die verliefd is op Urbanus en met hem trouwt, een geheime gevangene in de kelder van Urbanus, een dierenasiel waar Eufrazie en Cesar zitten, … Kortom: dit verhaal is weliswaar een rollercoaster van absurde, hilarische gebeurtenissen in een seksueel getint jasje, wat we doorgaans al gewoon zijn van de Urbanus-strip. Hier en daar lukte het hen om me luidop te laten lachen.

 

Het verhaal begint met juffrouw Pussy die een serenade zingt op het balkon voor Urbanus. In de negende strook verwijst Amedee al naar strook 96, waar de clou van het verhaal zou zitten. Als lezer kan je uiteraard doorbladeren om te weten waarom juffrouw Pussy zich zo gedraagt, maar je zou het plezier alleen maar voor jezelf verpesten. Uiteraard heb ik niet doorgebladerd, omdat ik wilde weten hoe het allemaal in zijn haak zit.

Op het vlak van spanning zit het in de asielvinders ook snor. Er wordt afgewisseld tussen het heden en het verleden en hierdoor heeft het album veel weg van de betere misdaadserie, waar flashbacks niet ongebruikelijk zijn.

Ik kan niet wachten op nummer 169. De laatste twee cijfers van dit getal doen me stiekem vermoeden dat er iets speciaals zit aan te komen…

Hits: 1296