Joomla Template by Create a Website

Urbanus: 167 De razende matot

Droge en absurde humor, vol  onverwachte en hilarische wendingen.

Album nummer 167 van Urbanus. Het eerste van 2016 en zeker niet het laatste. Linthout en zijn kompaan Urbanus  schrijven meer stripverhalen dan ze van onderbroek verwisselen.

 

Het  verhaal begint ten huize Urbanus, wanneer ze Schrikmerg op televisie zien. Die probeert de oerknal na te bootsen met behulp van een matot.  Hij deed dit om levende materie te ontwikkelen. Jammer genoeg liep niet alles volgens plan en moest hij een ander slachtoffer zoeken.

Urbanus en zijn gezin wilden op vakantie gaan, maar in plaats van naar de Alpen te gaan, bracht het gezin de Alpen naar Tollembeek. Eufrazie kreeg echter migraine, dus waren er weer andere problemen. Ze hoorde zelfs het kleinste geluid en ze werd er helemaal gek van, totdat ze plotseling doof werd.

Na hun huis weer afgebroken te hebben - want ze waren de Alpen beu - moesten ze geld verzamelen om het te heropbouwen. Na een mislukte goochelshow werd Eufrazie gekidnapt door dokter Schrikmerg, die haar matot nodig had. Ook dit experiment mislukte, waardoor er kleine planeten rond haar matot zweefden. Gelukkig kon Amedee hier nog iets aan doen, maar wat?

Het album valt helemaal binnen de verwachtingen van de Urbanus-reeks: droge en absurde humor, vol onverwachte en hilarische wendingen. Dit maakt alles ook zo fijn: je weet niet wat er allemaal zal gebeuren tot het verhaal uit is, terwijl dat bij andere stripreeksen niet altijd is. Je vindt wel vaak een patroon terug: het gezin is arm en probeert daaruit te geraken, wat jammer genoeg nooit lukt. De harde realiteit is echter dat het zelfs in de bestaande wereld niet lukt. Gelukkig blijven Linthout en Urbanus me steeds verrassen met telkens totaal andere verhaallijnen die ons af en toe zelfs een echte levensles leren.

Hits: 1523