Joomla Template by Create a Website

Urbanus 171: De sprekende portretten.

Gepubliceerd: woensdag 02 november 2016 Geschreven door Stefan

De inwoners van het vredelievende dorpje Tollembeek krijgen een 17 cm lange spuit in hun achterwerk van dokter Schrikmerg. De reden is duidelijk: de gemiddelde Tollembekenaar zou dommer zijn dan een kip en wil de dokter de proef op de som nemen. Maar daar draait het verhaal gelukkig niet volledig om.

Urbanus komt thuis met buizen – letterlijk en figuurlijk – en de nieuwe, jonge Eufrazie is er niet tevreden mee. Ze zegt dat hij in de toekomst niets zal bereiken, terwijl Urbanus zijn toekomst gewoon laat voorspellen door Zelda door een vals stuk van vijf Frank. Rooskleurig ziet het er alleszins niet uit.

Hij zou nog steeds in het eerste leerjaar zitten, zijn goede vriend Pinnekeshaar is dood en Jef Patat verkoopt portretten van overleden mensen die kunnen spreken. Ondertussen heeft Urbanus juffrouw Pussy per ongeluk overreden en koopt hij haar levende portret, om zijn geliefde toch maar in huis te hebben. Schrikmerg bestaat in de toekomst nog steeds en wil dat portret nog oppimpen met een 3D-printer. Wat Urbanus niet weet, is dat Schrikmerg een hypnosebril heeft opgezet bij Pussy, die op die manier Urbanus kan commanderen om het slechte te doen.

Linthout en Urbanus blijven zich aan hun concept vasthouden: het mag niet realistisch lijken. Het moet er zelfs overgaan en we hebben het graag. Daarom houden we ook van de Urbanusstrip: dit is gewoon iets waarin we volledig kunnen wegkwijnen. Op het absurde toe. Bedankt, Linthout en Urbanus! We voelen ons al een pak beter dankzij jullie.

Hits: 1324