Joomla Template by Create a Website

Suske en Wiske: Sooi en Sientje 331

Geschreven door Stefan

Suske en Wiske: Sooi en Sientje 331Suske en Wiske: Sooi en Sientje 331

In dit album komen twee kinderen in de wijk van Suske en Wiske wonen, namelijk Sooi en Sientje. Op één of andere manier gebeurde er altijd wel iets, zodat Suske en Wiske niet meer de helden waren van dat moment. Sooi en Sientje maakten steeds avonturen mee met behulp van Ward Zammate (die de Zwarte Madam bleek te zijn), terwijl de oorspronkelijke helden niets meer meemaakten. Op een gegeven moment verloor Sidonia haar kleur. Dit gebeurt omdat ze geen avonturen meer meemaken.

Iets later volgden de andere striphelden ook. Het was dus de taak van Suske en Wiske om ervoor te zorgen dat dit ongedaan gemaakt werd. Een mysterieuze vrouw sloop binnen in het lab van Barabas en zette de teletijdmachine naar 1942. Zo werden Suske en Wiske teruggepoeft naar de Tweede Wereldoorlog voor het huis van Willy Vandersteen. Ze moesten namelijk de schetsen van Sooi en Sientje bemachtigen om ze zo te vernietigen.

Toch hebben de twee helden ervoor gekozen om dat niet te doen, maar ze wilden gewoon dat Sooi en Sientje hun eigen avonturen beleefden in een andere strip. Het bleek echter moeilijk om Sooi en Sientje te vinden en ondertussen hebben de twee nieuwe helden reeds de schuilplaats van Krimson ontdekt en ze kregen een magische gom om hem te vernietigen. Toch is dit niet gelukt, omdat Lambik hier weer ongelukkig tussenkwam. Toen Krimson de gom bemachtigde, wilde hij zowel Suske en Wiske als Sooi en Sientje uitschakelen met de gom. Gelukkig kon de mysterieuze dame voorkomen dat deze nog gebruikt werd.

Het verhaal bevat spanning in de verhaallijn, humor met behulp van Lambik en er is ook een historische context met de geestelijke vader Willy Vandersteen. Het mysterieuze aspect kwam door de dame ook voor in het verhaal. Wie die dame bleek te zijn, kom je op het einde van het verhaal te weten. Wie dat is, verklap ik nog niet... Lezen is dus de boodschap!

Seppe voor Stefansworld.

Hits: 1607