Suske en Wiske: Het Verloren Verleden

Geschreven door Stefan

 

De nieuwste van Suske en Wiske bracht me hoge verwachtingen. Dit vooral omdat de vorige drie verhalen me zeer erg behaagden. In dit verhaal ging het over BROL: een uitvinding van Barabas die computers op het menselijk brein kan aansluiten via bluetooth. Lambik had in het begin van het verhaal ook nog zijn brein aangesloten op de computer, waardoor die helemaal crashte. Het gevolg hiervan was dat de wereld even zeer absurd werd, maar dit probleem had Barabas snel opgelost.

 

Een industrieel wilde die BROL ook hebben, dus liet hij Snoeffel en Gaffel (“De gouden cirkel” en “Het krekelige ketje”) het brein van Barabas downloaden op een usb-stick. Hierdoor werd Barabas zeer dom en kinderachtig. Suske en Wiske namen wraak door hen naar het Oude Rome te sturen. Daar moesten ze aan de hand van die usb-stick terug kunnen geraken naar het heden. Ook Suske en Wiske hadden die usb-stick nodig, want het brein van Barabas stond daarop.

De vijanden werden dus min of meer gedwongen om samen te werken in Rome, want ze wilden allemaal terug naar het heden. Dit gebeurde natuurlijk niet zomaar, want ze kwamen veel hindernissen tegen. Houdinius – een tovenaar – was ook in Rome. Hij zou hen kunnen terugpoefen, maar hier had hij de amandelen van Cacus nodig. Dat is een halfgod die vuur spuwt. Voor de rest waren er nog hindernissen, zoals Houdinius die machtswellustig werd, Romeinen die hen gevangen namen en een leeuw. Gelukkig was dit Titus uit “Het geheim van de gladiatoren”. Anders had dit nog slecht kunnen aflopen…

Voor de rest van het verhaal moet je het verhaal aankopen of gewoon lezen. Het is fijn dat er verwezen wordt naar het Oude Rome, maar voor de rest vond ik dit geen enorm speciaal verhaal. Ik vond de vorige albums veel beter qua scenario, maar natuurlijk is dit ook weer persoonlijke smaak. Wat ook al minder was, is de spelfout ‘Barbas’ op de achterflap. Zeer jammer wanneer je een nieuw verhaal uitbrengt. Dit oogde voor mij vrij onprofessioneel…

Dit verhaal zou ik een 7/10 geven: gemiddeld. Het scenario sprong er niet meteen uit en ik had het gevoel dat ik zulke verhalen al eens eerder had gelezen. Dit neemt niet weg dat dit een aangenaam verhaal is. Het verhaal was ontspannend en ik heb er ook van genoten, maar niet zoals de vorige albums.

Hits: 1465