Suske en Wiske 338 – De Heldenmaker

Geschreven door Stefan
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

We komen geleidelijk aan ieders verhaal te weten hoe zij in de kerker belandden en dat komt vooral door hun gebreken, vooral door hun egoïsme dan. Suske kreeg de opdracht om Wiske te bevrijden met munten. Die kon hij enkel vinden op Amoras en verkrijgen via het statiegeld dat hij moet innen via de flessen wijn die hij vond op zijn kamer. Hij werd betrapt toen hij het geld uit de kassa haalde en dat werd gefilmd met een smartphone. Suske wilde zijn naam niet geschonden zien, dus liet hij het geld voor wat het was en kwam hij in de kerker terecht.

Barabas moest het haar van een titantijger verzamelen, terwijl Wiske een grote schat kon vinden in een kasteel en Sidonia de liefde van haar leven te weten kon komen. Lambik kon dan weer de waardevolste man ter wereld worden door reïncarnatie. Het woordje ‘kunnen’ is hier primordiaal.

Allemaal moesten ze ook nog een blauwe pil slikken voor ze de beloning zouden krijgen, maar dat bleek een trage slaappil. Ze zitten maar mooi vast in die kerker, de Escape Room is er niks tegen. En waar Jerom rondhangt, weet niemand. Of toch wel? Als we naar de cover kijken, ziet hij er alvast woest uit. Woest, impulsief en gebrainwasht.

Striptechnisch gezien kunnen we niks aanmerken op dit album. Het duo Morjaeu en Van Gucht is een geoliede machine die goed op dreef is. Qua spanningsgehalte kan de Heldenmaker zeker tellen, dus vast en zeker het (her)lezen waard.

Hits: 1419