Joomla Template by Create a Website

Suske en Wiske 337 – Game of Drones

Geschreven door Stefan

De drone is al enkele jaren niet onbekend meer in ons straatbeeld. Ze worden vaak gebruikt door de politie en vastgoedmakelaars. Drones maken immers mooie beelden vanuit de lucht. Peter Van Gucht en Luc Morjaeu maken gebruik van deze hype met uitvindingen van Barabas, die voor de goede zaak moeten dienen.

Natuurlijk hebben we ook Krimson, die met zijn afluisterapparatuur misbruik wil maken van Barabas’ uitvinding en goed op weg lijkt om te slagen in zijn opzet. Krimson ontvoert Vitamitje, sprekende auto van Suske en Wiske. Het is de taak van de goeden om een stok in het wiel van Krimsons wagen te steken, voordat hij de macht overneemt. Krimson schakelt Jerom alvast uit, met zijn mengsel. Zo blijft hij verstijfd achter, machteloos en uitgeteld.

Op de voorpagina vinden we alle aanwezige uitvindingen terug, met rechts onderaan Krimsons Stunt. De titel is daarnaast zeker niet slecht gekozen. We herkennen een verwijzing naar de populaire tv-serie ‘Game of Thrones’ en er woedt ook een hevige strijd tussen alle drones. We zien ook nog subtiele verwijzingingen naar het album ‘Wolkeneters’. Bovendien verwijzen andere drones en Wiskes strikje, dat opvallend lager hangt, naar de blauwe reeks van Suske & Wiske, dat gepubliceerd werd in weekblad Kuifje.

Tekentechnisch gezien doen Van Gucht en Morjaeu geen al te zotte dingen, maar dat hoeft ook helemaal niet. Toch krijgen de personages een iets frissere outfit en stappen onze personages meermaals af van hun standaarduitrusting. Het auteursduo werkt al een tiental jaren samen, met succes. Sus en Wis blijven razendpopulair bij jong en oud. Het scenario mag er ook zeker zijn, met een actuele insteek die gepaard gaat met verwijzingen naar de oudere albums. Het is een meer dan degelijk album van Vlaanderens bekendste duo, dat we met veel plezier aan onze collectie toevoegen.

Hits: 1320