Joomla Template by Create a Website

Nero: de premières - Adhemar

Geschreven door Stefan

Standaard uitgeverij heeft ongeveer een jaar na de vorige uitgave een  nieuwe ‘première’ klaar van Nero, namelijk de introductiestrip van Adhemar, het zoontje van Nero.

Adhemar is geen gewone baby, want hij praat meteen na zijn geboorte en hij wilt sigaren roken en bier drinken. Nero zou een onverantwoord vader zijn, moest hij het laatste toelaten. Toch slaagt Adhemar erin om dit alles stiekem te doen, vooral omdat er in steden op bijna elke straathoek een café is.

Adhemar is het slimste personage dat ooit heeft meegespeeld in de Nero-strip. Hij was nog maar enkele dagen oud en hij had samen met zijn vader Nero een petroleumraffinaderij gebouwd. Natuurlijk zijn de sjeiks uit Koeweit niet tevreden, want de petroleumuitvoer naar België stokte. Hun oplossing is om Adhemar te schaken. Eerst lukt dit niet, waardoor één Arabier de knecht wordt van Nero, maar de kleine dreumes wordt uiteindelijk toch geschaakt, maar door wie? Zullen Nero en van Zwam de daders vinden?

Ik vind deze première fantastisch. Het is een uniek exemplaar met de voorpublicatie van de krant in kleur. Het taalgebruik is zelfs interessant voor kinderen, opdat ze zien dat de taal constant evolueert en dat de Belg vroeger andere woorden gebruikte. Voor de Nero-fan is dit een absolute must-have!  

Hits: 1452