Joomla Template by Create a Website

Kiekeboes: De truken van Defhoor

Geschreven door Stefan
Album 143 van De Kiekeboes: De truken van Defhoor

Kiekeboes: De truken van Defhoor

Kiekeboes: De truken van Defhoor album 143
Kiekeboes: De Truken Van Defhoor.

 De reden van de ontvoering was geld. Katinka, de nieuwe secretaresse van Firmin, ging shoppen maar de creditcard was op. Daarom plande Van de Kasseien een ontvoering voor losgeld.

 

Toen Kiekeboe en Firmin op weg waren naar de bank, kwamen ze in een kettingbotsing terecht door middel van de mist. Toen werden de twee mannen zelf ontvoerd door Joep en Josip. Kiekeboe en Firmin kwamen zo in een privékliniek terecht, waarna ze ineens in een videospelletje moesten figureren als helden. Nopel kwam de twee zoeken, samen met Charlotte. Door middel van nummerplaattracering hebben ze de schurken gevonden en kwamen ze zelf ook in het videospel terecht. Gelukkig heeft Nopel dit spel reeds gespeeld op zijn smartphone, dus het was voor hen niet al te moeilijk om hieruit te ontsnappen.

Dit verhaal was dus spannend en begon met een mysterieuze toets, namelijk te ontvoering van een vrouw door haar eigen man. De mist kwam ook mooi voor in de strip. Het leek haast alsof er mist op dat tekeningetje zat. de virtuele wereld werd ook mooi getekend, maar ook een beetje stereotiep. Niet dat stereotiepe beelden van een videospel slecht zijn, integendeel. Dit maakt het voor de kinderen duidelijk om te begrijpen wat er zich allemaal afspeelt. Ik vond het een aangename, ontspannende strip met de nodige spanning en humor.

Hits: 1567