Joomla Template by Create a Website

De Kiekeboes: Losse flodders

Ik heb vandaag de nieuwste van de Kiekeboes in mijn brievenbus toegestuurd gekregen. De titel deed me eerst denken aan een soort westernverhaal waarin losse flodders vaak voorkomen, maar toen ik de afbeelding zag, wist ik meteen dat het hier niet over zou gaan. In deze strip zit eigenlijk geen verhaal, want het zijn namelijk allemaal gags. Gags zijn grappen van één bladzijde.

 

Het was dus geen hoogstaande lectuur, maar een gezonde dosis gags smaakt me wel. De onderwerpen waren heel uiteenlopend. Fanny ontmoette een schilder en daar werden een paar verhalen rond gemaakt. Ook gingen Marcel en Vital vaak vissen op een plaats waar dit niet mocht, waardoor er ook enkele gags ontstonden. De humor was soms zelfs een beetje absurd. Zo ging een prostituee naar een hotel om de liefde te bedrijven met een oude man. Die betaalde in muntstukken, dus de dame moest alles tellen. Het uur was op die manier al snel om en het was dus weggegooid geld. Er werden voor de rest nog veel meer moppen gemaakt, maar daarvoor moet je het boek zelf maar lezen!

De strip was al vrij snel uitgelezen, wat ik wel jammer vond. Ik vond een groot deel gags goed, maar uiteraard waren er ook een paar die ik minder vond. Natuurlijk is dit persoonlijke smaak. De humor was zeer uiteenlopend, wat voor iedereen wel ten goede kan komen. Zo is er voor ieder wat wils! Een tof kerstcadeau is het!

Hits: 1543