Joomla Template by Create a Website

De Kiekeboes 146- Alibaberg

Geschreven door Stefan

Het is krokusvakantie en Fanny gaat met vriendinnen Alanis en Tomboy skiën. Nopel verveelt zich steendood en wil iets doen. Tot overmaat van ramp crasht de laptop en belt het gezin Nerd, een ex-vriendje van Fanny.

Niemand aan de lijn en Konstantinopel vreest meteen het ergste. Ze krijgen in het huis van Nerd de tip die hen leidt naar de Alibaberg, de berg waar Fanny toevallig ook in de buurt aan het genieten is van een welverdiende break. De zoektocht naar Nerd kan beginnen.

Aan de andere kant krijgen we een geschiedenis voorgeschoteld van Thimotheus Triangl die later Dame Thea wordt. Beide verhaallijnen lopen vrij goed gescheiden, waardoor het voor de jongste lezertjes nog vrij simpel te volgen valt. Alles komt uiteraard samen in de climax.

Albums van de Kiekeboes vervelen ons nauwelijks, maar ten opzichte van het vorige album 'Wie A zegt', blijven we een beetje op onze honger zitten. Het lijkt een zoveelste zoektocht zonder al te veel creativiteit of originaliteit. Niet dat het album slecht is, integendeel zelfs, maar het contrast met het vorige album was te groot om dit onopgemerkt te laten. Merho: wij willen meer zoals 'Wie A zegt'! Dàt was pas een topper!

Hits: 1554