Joomla Template by Create a Website

De Kiekeboes 149: Zo zie je maar

Geschreven door Stefan
De Kiekeboes 149: Zo zie je maar

Goed gezien!

Zo zie je maar! Marcel ziet niet goed meer, terwijl Nopel het even niet meer ziet zitten. Fanny ziet er nog steeds even goed uit en de Kiekeboes blijven graag gezien. De vaste waarde in de Vlaamse stripwereld is terug met heel wat vertelstof.

Marcel heeft problemen met zijn zicht en besluit toch maar lenzen te gaan kopen. De nieuwe opticien heet Kas Steyding, die hem speciale Schpiegel view lenzen geeft met een speciale functie. Daarmee ziet Marcel allerlei dingen die er niet zijn: zo heeft iedereen een Nazi-outfit aan, wordt hij langs alle kanten zogezegd belaagd en draagt zijn gezin lederhosen.

Tot overmaat van ramp heeft Nopel last van pesterijen op school door Job en Klaasje. Die eerste is de zoon van Marcels nieuwe opticien, die indertijd het leven van Marcel ook zuur maakte op school. Het is belangrijk dat de geestelijke vader Merho ook moeilijkere onderwerpen aanraakt en dat doet hij op een perfect moment, net wanneer het nieuwe schooljaar begint.

We hebben het album graag gelezen, met tekeningen die nog steeds het oog plezieren. Met mooie auto’s, goed geslaagde uniformen en degelijk uitgewerkte legervoertuigen bood de nieuwste van de Kiekeboes ons ontspannende lectuur.

Hits: 1290