Joomla Template by Create a Website

De Kiekeboes 148: Nepwerk

Geschreven door Stefan

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Hieperdepiep, hoera!

De Kiekeboes zijn veertig jaar oud en dat moet gevierd worden. Merho brengt ondertussen het 148ste album uit. In het verleden bracht hij er vier per jaar uit, nu twee. Volgend jaar kunnen we rond deze periode dus normaal gezien opnieuw vieren, want dan zou nummer 150 verschijnen.

Alles draait in dit album rond Nepwerk. We zien hier heel wat verhaallijnen door elkaar lopen, zonder dat het stoort. Integendeel, Merho lijkt er zelfs plezier in te hebben hoe hij alle puzzelstukjes in elkaar kan doen passen op het einde van het verhaal. We starten met professor Zonderbloem, die in elkaar geronseld wordt door de Chinese Daltons, of daar lijken ze toch alvast op. Hij heeft alles vergokt en wil nu zijn schuld afbetalen door zijn werk. Hij werkt in een ziekenhuis en daar komt een 3D-printer die organen kan printen. Ideaal om zijn schuld af te betalen.

Een andere verhaallijn speelt zich grotendeels af op de tennisbaan. Fanny speelt er sinds kort met haar vriendin Alanis, maar ook één of andere Wout Bos is er van de partij. Hij blijkt een ex-profspeler en hij traint Lotte Morgaen. Die krijgt een sponsorcontract van Ninix door Kil Im-now en Firmin Van de Kasseien verwikkelt zich ook in het handeltje. Het probleem is dat er een serieus luchtje hangt aan de sportkleding, want de ondermaatse kwaliteit is een understatement.

Dit is weer een goeie van de Kiekeboes. Eigenlijk bijna altijd. Het gebeurt niet vaak dat Merho ons verveelt, en nu doet hij dat ook niet. Hij bereikt met zijn team een hoog niveau dat we om het halfjaar met open armen zullen ontvangen. We vinden zelfs dat het verschijnen van slechts twee albums per jaar de kwaliteit ten goede komt. We hebben er alvast geen probleem mee!

 

Hits: 1454