Joomla Template by Create a Website

Kid Lucky Nr3: Hotemetotem

Geschreven door Stefan

Enkele maanden na de Franstalige versie kwam de Nederlandstalige vorm uit van de nieuwste Kid Lucky, getekend door Achdé. Hotemetotem bevat niet alleen gags, maar op het einde vind je er ook een kortverhaal in terug over Kerstmis dat in het Frans overeenkwam met de periode van de uitgave, maar niet in het Nederlands. Een beetje een ongelukkige keuze van Achdé, maar dit neemt niet weg dat dit een uitstekende strip is voor alle leeftijden.

 

Ten opzichte van de traditionele Lucky Lukes zijn de thema’s bij dit album zeer uiteenlopend met weetjes die bij de gag aansluiten. Zo wordt er gepraat over tornado’s, knikkers, kikkers, grizzlyberen, treinen enzovoort.Kid Lucky nr3 :Hotemetotem.

De oude Lucky Luke komt in dit album toch nog regelmatig aan bod, bijvoorbeeld in een droom over een domme hond (Rataplan) en het laatste kortverhaal over de Kerstman. Het is voor de algemene Lucky Lukefanaat wel plezierig dat onze goede vriend ook eens komt piepen in de dromen van het kleintje.

Achdé probeert zich wel te schikken naar de ideeën van Morris, maar het is ook fijn dat hij deels zijn eigen ding nog wil doen. Zijn tekenstijl leunt echter zo hard aan tegen die van Morris dat je haast niet zou zien dat dit iemand anders is. Toch verdient deze man ook veel respect en mag er zeker gezegd worden dat hij een uitstekend tekenaar is met leuke visies over de westerngags. Hopelijk volgen er nog veel meer albums!

 

Recensent Seppe Cools.

 

Zeer uiteenlopende gags met interessante weetjes, voor jong en oud! Seppe Cools, recensent van www.stefansworld.be

Hits: 1359