Joomla Template by Create a Website

Jommeke Nr 278: Het nianmonster

Het nieuwste album van Jommeke bracht voor mij meteen hoge verwachtingen en aan de titel te zien leek het een tof verhaal te worden. Het verhaal begon met een mysterieus fragment aan de Li-rivier. Het Nianmonster zaaide er paniek en verderf, maar hoe werd nog niet duidelijk vermeld. Vervolgens werden er enkele nonnetjes – Eufrasieke en Prudentia – uitgenodigd om op bezoek te gaan bij Rosalieke in Guanxi. Eenmaal daar worden ze ook geconfronteerd met het monster en bellen ze Jommeke.

 

Zo begint dus uiteraard het avontuur dat volledig rond het mysterie van het rare wezen zal draaien. Het album was wel fijn om te lezen, maar ik vond de verhaallijn toch vrij basaal en monotoon. Ik had het gevoel dat ik al eerder dergelijke verhalen heb gelezen. Qua tekeningen vond ik het ook geen hoogstaand werk, wat ik ook niet verwacht van Jommeke. Toch had ik hier en daar iets meer gedetailleerde achtergronden en tekeningen verwacht en iets minder voorspelbare gebeurtenissen. Het moet natuurlijk nog spannend blijven.

Het is jammer dat sommige Jommekes mij de indruk geven dat ze heel snel gemaakt werden zonder al te veel inspiratie van de studio. Misschien moet er toch eens nagedacht worden om minder stripverhalen te publiceren per jaar, zodat de verhalen terug in kwaliteit toenemen en niet alleen in kwantiteit. Ik heb er niet zo hard van genoten als van sommige andere albums. De Babbelpil vond ik daarentegen wél een toppertje!

Hits: 1588