Joomla Template by Create a Website

Jommeke Nr 279 : Fifi de speurneus

Geschreven door Stefan

 

Nog geen trimester na het vorige album ( Het nianmonster) kwam er weer een nieuw album uit van Jommeke, namelijk "Fifi de speurneus". Toen ik de samenvatting las op de achterkant leek het alvast een veelbelovend verhaal te worden... en dat was het ook.

 

Het verhaal begon op een wedstrijd voor honden die hun baasje moesten zoeken met behulp van hun reukzin. Fifi, de hond van Odilon en Elodie, wint de wedstrijd met ruime voorsprong, wat interesse heeft opgewekt van mevrouw Plorateur. Haar man, Alex Plorateur is al maanden zoek. Hij is namelijk ontvoerd door een indianenstam. Het was dus de bedoeling dat Fifi naar het Amazonewoud zou gaan, uiteraard met Jommeke, Filiberke en Flip. Professor Gobelijn was op dat moment ook zoek, dus op zijn hulp konden de helden al niet rekenen. Het beloofde dus een spannende zoektocht te worden!

Qua plot is dit album al een pak beter dan het vorige en qua tekeningen vind ik dit album ook beter dan het vorige: er worden iets meer details getekend, iets meer beweging, ... wat alleen maar ten goede komt. Jommeke lijkt, na het teleurstellende Nianmonster, terug herboren in het tweehonderd negenenzeventigste album!

 

Door Seppe Cools voor Stefansworld.be

Hits: 1515