Joomla Template by Create a Website

Filip van België 2: Frituur Belgique Charel Cambré.

Het tweede album over onze huidige koning is er eentje om letterlijk in te kaderen! Aangezien het Monument van Balen gepresenteerd wordt op de cover, kwam tekenaar en scenarist Charel Cambré signeren in de Broodjeshoek. In Balen liggen mijn eigenlijke roots, dus heb ik twee exemplaren laten signeren.

 

Filip Van Belgie, Charel Cambré.
gesigneerde Filip Van Belgie , Charel Cambré.

Eentje voor mijn schoonvader in spe en eentje voor mezelf. De resultaten mogen er absoluut zijn!

 

Eerst en vooral is Charel Cambré een persoon die zijn tijd nam om een mooie tekening te plaatsen in ieder album. Bovendien is hij ook een persoon die veel wegheeft van de tekenstijl van André Franquin, wat een zeer mooi compliment is. Hij tekende niet altijd hetzelfde, maar hij tekende echt wat je vroeg. Vermits ik een leraar ben, tekende hij voor mij onze koning op een schoolbank. Eentje om in te kaderen                                                                        

Ik respecteer die man enorm hard, want er zijn er niet veel meer die zulke prachtige tekeningen plaatsen tijdens een signeersessie.

Het album zelf is ook een pareltje. Het verhaal bestond vooral uit gags, op één klein verhaaltje na: de dubbelganger van Filip. Er wordt ook vaak verwezen naar de actualiteiten, de populaire websites en de populaire mensen op dat moment: het jachtschandaal, de rode duivelsgekte, de dood van Fabiola, duurzame energie, Charles Michel, de zwarte pietenkwestie, Safety First, Zalando enzovoort.

Ik heb enorm genoten van het album, maar ik heb vooral genoten van de prachtige tekening die mijnheer Cambré met heel veel techniek en kwaliteit heeft aangebracht. Zoals ik al zei: het is er eentje om in te kaderen!

 

Recensent Seppe Cools.

 

Filip van België 2: Frituur Belgique Charel Cambré.Een mooie combinatie van humor met de actualiteit." - Seppe Cools, recensent  Stefansworld.be

Hits: 1505