Joomla Template by Create a Website

Filip en Mathilde 2

I’m only human

Heel wat landen hebben een charismatische leider. Engeland heeft Queen Elisabeth II, de VS hebben Trump, Noord-Korea heeft Kim Jong-Un, Frankrijk heeft Emmanuel Macron en wij? Wij hebben Filip. Ach, hij is ook maar een mens.

Hij doet niks verkeerd, dat hoor je ons niet zeggen. Maar hij doet ook nooit iets geks.

Gelukkig bestaat Charel Cambré, die ons doet lachen met onze koning. Is het niet met zijn ouderlijke blunders, dan is het wel met de grote wereldleiders die een bezoekje brengen. Zo komt Amerikaans president Trump langs in het hellhole en Nederlands koning Willem-Alexander komt naar het paleis om vierkant uitgelachen te worden voor het Nederlandse voetbalelftal.

Voor de rest komen we weer enkele bekende gezichten tegen, zoals Vlaanderens bekendste modegoeroe Jani Kazaltzis en uiteraard moet ook Delphine Boël weer in de spotlights staan. Niet te vergeten zijn de wereldleiders die steeds terugkeren in een actuele grap.

Het blijft Cambré lukken om van onze simpele, grijze droogstoppel gags op papier te zetten. Dat doet hij meer en meer door Filips vrouw Mathilde of zijn puberende kinderen ertussen te zwieren. Zo tekent hij het rapport van zijn telgen met heel wat camera’s in de nabijheid of vertikt hij het om de tricolore slingers te verwijderen na het Europees Kampioenschap voetbal, met een smoesje dat hij ook voor de andere topsporters wil supporteren.

Ondertussen weten we dat Charel Cambré één van de meest veelzijdige tekenaars is van deze generatie. Per jaar brengt hij heel wat strips uit, telkens van schitterende kwaliteit. Denk maar aan de Robbedoes-special, Amoras en Pinanti United. Gelukkig schiet Marc Legendre geregeld te hulp, die verhalen blijft verzinnen. Het lijken drukke weken te worden voor de Vlaamse tekenaar, met twee kersvers uitgegeven albums en de boekenbeurs in de vooruitzichten. Wij hopen alvast naar één van zijn signeersessies te gaan!  

Hits: 1188