Joomla Template by Create a Website

De Rode Ridder- De klauw Nr.247

Geschreven door Stefan

Rode Ridder 147

Dit album van De Rode Ridder is een chronologisch en duidelijk vervolg op het vorige album. Enkele personages uit "De dodendans" spelen ook mee in dit verhaal en deze zijn ook de belangrijkste mensen waarmee Johan in contact komt. Toch moet je het vorige album niet gelezen hebben om te kunnen volgen.

 

Het verhaal gaat over de inquisitie van de katharen. Dit wil zeggen dat mensen die niet geloofden in God, verbrand werden. Johan kwam al snel in contact met de rechtbank en de veel te onredelijke graaf doordat twee goudzoekers veroordeeld werden tot de strop. De Rode Ridder kon hen gelukkig redden, maar er was nog iets anders aan de hand: de furiën waren ook in het kasteel en zij hadden ook een opdracht. Hun opdracht bestond erin een klauw te vernietigen die door de duivel bezeten zou zijn. De graaf daarentegen beweerde dat dit een relikwie zou zijn. Nadat de relikwie vernietigd werd, moesten de furiën ontsnappen. Gelukkig kwam Johan op tijd om hen uit het kasteel te halen. Het verhaal bevatte ook een open einde, waardoor we kunnen afleiden dat de volgende strip een vervolg zal zijn op het verhaal van 'De klauw'.

Ook in dit verhaal was er veel spanning en er gebeurden ook dingen waarop we geen antwoord kregen: de eerste inquisiteur werd vermoord, de graaf kreeg een mes in zijn nek en er werden nog mensen met een werpmes vermoord. Er rest de lezer enkel nog de vraag wie die "werper" zou kunnen zijn. Op basis van dit verhaal lijkt het zeer waarschijnlijk dat het volgende deel minstens even spannend zal zijn!

Hits: 1482