Joomla Template by Create a Website

De Rode Ridder : De drakar des doods

Geschreven door Stefan

Het nieuwste album van de Rode Ridder was een volledig nieuw verhaal waarvoor je geen enkel vorig album moest lezen. Het verhaal begon ergens in Noorwegen, waar enkele Vikingen in contact kwamen met een zeer groot en bloeddorstig zeemonster. Een duister figuur van hen slaagde erin om een monster mee te nemen op veroveringstochten.

 

De Rode Ridder was op dat moment ergens in Noord-Frankrijk en hij werd overvallen door enkele bandieten met lederen kapjes op. Later bleken dit rebellen te zijn, omdat heer Bernard een wanbeleid voert. Hij acht zichzelf de leider van het dorp. Johan wordt in dit verhaal ontvoerd door de lederkapjes, maar ook in het kasteel zelf willen enkelen hem dood. Het is dus een spannend verhaal waarin het gevaar uit elke hoek komt. Ook zijn de Vikingen reeds aangekomen in Noord-Frankrijk met hun geheime wapen. Zou Johan het volk kunnen optrommelen om het dorp te beschermen tegen de Vikingen? Hiervoor moet je het verhaal zelf lezen.

Ik vond het een zeer tof en spannend verhaal. Er waren zeer veel onverwachte wendingen en dit zorgde ervoor dat het boek onvoorspelbaar bleef. Voor iedereen die graag spannende verhalen leest is dit een ideaal album.

Hits: 1294