Joomla Template by Create a Website

De Rode Ridder 250: De Uitverkorene

Geschreven door Stefan

De Rode Ridder wordt opnieuw in een nieuw jasje gestopt. Tekenaar Fabio Bono en scenarist Marc Legendre willen de reeks een nieuw leven inblazen met verfrissende verhalen en moderne tekeningen aan de hand van een negendelige cyclus.

 

Johan wordt in de strip afgebeeld als een bonkige macho, maar het karakter blijft nog steeds hetzelfde.  Buiten de standaardingrediënten voor de Rode Ridder wordt er ook een nieuw personage geïntroduceerd dat een rode draad zal spelen in deze reeks, namelijk Allis. Het is een jong ,rebels meisje dat niet op haar mondje gevallen is. Ze bewijst dit meteen door zich te verzetten tegen Malafrat, een slechterik, die zich grond toegeëigend heeft door de vorige eigenaar te onthoofden. In dat boerendorpje moest iedereen dit gedwongen accepteren, maar de jonge dame verzette zich hiertegen.
Ze had die nacht nog Johan gezien in een droom en de volgende dag ontmoette ze hem. Het duo besloot om samen te werken, maar werd al snel op de hielen gezeten door de gemene Malafrat en zijn kompanen. Het verhaal eindigt met een ware cliffhanger, waar er enkele vragen ons resten.

Qua tekenstijl vinden wij dit verhaal af: de variatie in de perspectieven, de kaderindeling en de dynamiek in de tekeningen op zich zijn prachtig en dit is waar we als Rode Ridder-fans lang op gewacht hebben. Qua scenario steekt dit verhaal er niet noodzakelijk bovenuit, maar dit hoeft ook niet. De tekeningen maken alles goed en ze zijn net iets bloederiger gebracht dan de vorige albums. Wij hebben het album in ieder geval met plezier verslonden!

Hits: 1409