Joomla Template by Create a Website

De Rode Ridder 253 – Het eindeloze eiland

Geschreven door Stefan
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nieuwe puzzelstukjes erbij, de oude al een beetje ingepast

Johan en Allis zitten op het duivelse eiland de Hellemond. Intussen worden ze nog steeds achternagezeten door de schelm Malfrat. Toch oogt het eiland niet duivels, maar eerder paradijslijk. Daar vindt het duo twee sloepen. Eentje van Malfrat en eentje van Koos, een oude vriend. Helaas herkent de laatstgenoemde hen niet meer doordat hij gedrogeerd is. Het komt trouwens ook nog even tot een confrontatie tussen Malfrat en onze helden. Als dàt geen spanning is, weten we het niet.

Ook voeren Merlijn en Bahaal een heuse strijd. In Camelot duiken ook plots Lancelot en Mordred op. Wanneer Lancelot en zijn kompaan een opmerking maken over Merlijns ouderdom, laat de tovenaar alles los. Er ontstaat een enorme draak om zijn macht te tonen. De tekeningen van Fabio Bono komen op die manier ook volledig tot zijn recht en het is meer dan terecht dat hij de kans krijgt om nieuw leven in te blazen bij onze Rode Ridder. Op de tekeningen en de inkleuring valt weinig aan te merken. De Rode Ridder verschijnt op die manier in een moderner jasje en dat spreekt aan.

Marc Legendre blijft dan weer verrassen met zijn puzzelstukjes die hij in elkaar doet passen. Daarnaast reikt hij weer een hele lading andere deeltjes aan, die we dan later weer moeten inpassen. Het is jammer dat we de ontknoping nu nog niet mogen ontdekken, maar we zijn alvast razend benieuwd naar de volgende vier delen die eraan moeten komen. We verkiezen nog steeds afgeronde verhalen, vooral omdat we bij cycli met een wrang gevoel achterblijven. ‘Potjandorie, wat gaat er nu gebeuren?’ brandt op onze lippen. Hou ons niet té lang in spanning, Legendre en Bono.

Hits: 1232