Joomla Template by Create a Website

Bollie & Billie 33: Het spoor bijster

Bollie & Billie is een duo dat er om bekend staat zowel jong als oud te vermaken. Verron, de opvolger van de inmiddels overleden Jean Roba, heeft in de vorige albums al bewezen dat hij deze trend met succes kan verderzetten. Dit was ook in ‘Het spoor bijster’ het geval.

 

Zoals de titel en de cover reeds doen vermoeden, staat de natuur centraal, waarin de dieren uiteraard een cruciale rol spelen. Veel gags spelen zich af in de bergen of in de sneeuw, waar Roba gek op was. Hij hield van de natuur en hij vond vaak inspiratie in de bergen, zoals hij vertelt in ‘L’album de famille’, een Franstalig album over Roba en zijn link met de twee stripfiguren en hun grappen. Een stevige wandeling kon hem deugd doen en hier heeft Verron rekening mee gehouden. Natuurlijk mochten Karolientje en de postbode ook niet ontbreken, waarmee Billie grappige –en voor de postbode vooral pijnlijke- avonturen mee beleefde.

Qua opbouw van het album valt het sterk op dat Verron veel gevarieerd heeft in zijn paginaopmaak. Dit komt de kwaliteit van deze strip vast en zeker ten goede, want het is altijd leuk als de tekenaar regelmatig afwisselt tussen de simpele bladindeling en de modernere variant. Toch mag die variatie zich ook nog meer doortrekken richting de thema’s van de gags. Voor Verron is het dus een uitdaging om een waardige opvolger te zijn van Roba, zonder zijn eigenheid te verliezen. Ik hoop dat hij er in het volgende album een iets meer persoonlijke touch aan zal geven, maar toch heb ik vooral genoten en gelachen met de grappen van Bollie & Billie!

‘Het spoor bijster’ is een must-have voor jong en oud. Daar de papa’s en de mama’s vol nostalgie terugblikken op hun jeugd met Bollie & Billie, leren de kinderen misschien wel hun nieuwe favoriete stripfiguren kennen. Het zou alvast een meerwaarde zijn om onze kleine bengels eens iets anders te laten ontdekken dan een nieuw spelletje op hun spelconsole of tablet.

Hits: 1309