Joomla Template by Create a Website

Astérix: de papyrus van Caesar

Geschreven door Stefan
Asterix "De Papyrus Van Caesar" album 36

Het nieuwste album van Asterix zorgde meteen voor torenhoge verwachtingen. Het is immers van oktober 2013 geleden dat er nog eentje uitkwam. Ik begon dus met veel goede moed te lezen in het nieuwste pareltje(?) van Ferri en Conrad.

 

Ferri en Conrad zijn dus niet Goscinny en Uderzo, maar qua tekenstijl en scenario zijn ze wel complementair aan het werk dat hun voorgangers geleverd hebben en moeten ze zeker niet onderdoen. Enkele landschappen en decors zijn zo prachtig getekend dat ze vast en zeker een vermelding waard zijn in deze recensie. Plaat 27B is één van de mooiere tekeningen die ik al gezien heb in een verhaal van Asterix en zijn trouwe kompaan Obelix.

Vogel zicht uit
Plaat 27B "De Papyrus van Caesar"

Het vogelperspectief op plaat 29a is ook zeer fraai getekend. Het lijkt haast dat er een drone boven het Gallische dorp zweeft.plaat 29a uit Asterix

Het verhaal gaat vooral over een man, Polemix, die een journalist moet voorstellen uit die tijd. De naam verwijst natuurlijk naar een polemiek, wat een synoniem is voor een open gevoerde pennenstrijd. Hij wil dat de papyrus van Caesar gepubliceerd wordt. Dit is niet zo maar een papyrus, maar dit is het document dat bewijst dat er onverzettelijke Galliërs zijn die het hem zeer moeilijk maken. Om de papyrus veilig te stellen, gaan Polemix, Asterix, Obelix en de druide naar Archeopterix. Hij slaat heel de papyrus op in het geheugen zodat de nakomelingen alles zouden weten over deze onverzettelijken. De Romeinen proberen uiteraard dit document te vernietigen, want ze willen niet toegeven dat de Galliërs sterker zijn dan hen. De jacht op de papyrus wordt geopend, met alle gevolgen van dien.

De strip had me vooraf hoge verwachtingen gegeven en ze zijn ook volledig ingelost. Het was een zeer grappige en aangename strip om te lezen. Ik vond het jammer dat hij al zo snel uit was. De tekeningen zijn zeer knap, net zoals de woordspelingen en de grappen hierin. Een échte Asterix dus, waarvan je niet zou weten dat de tekst en de tekeningen van twee andere uitstekende auteurs komen. Voor mij maakt het ook niet uit dat deze twee de reeks verder zetten. Van mij mogen ze er nog veel maken en liefst niet pas over twee jaar!

Hits: 1368