Joomla Template by Create a Website

The making of Amoras : Charel Cambré & Marc Legendre

 

Na het (voorlopige?) einde van de reeks Amoras kwam het ‘The making of’-album uit. Mijn oorspronkelijke verwachting hield in dat het een droge beschrijving zou zijn over de verhalen met enkele tekeningen, maar het tegendeel werd hier bewezen. Wat een prachtalbum.

 

Het begon met concepten en enkele schetsen. Ik kreeg zelfs enkele kiekjes te zien vanop het eiland El Hierro, waar Marc Legendre leeft. Charel Cambré ging er drie dagen heen om in een leuk, zonnig sfeertje te brainstormen over de hommagereeks. Ook kwam ik een schets tegen van het eiland door zowel Legendre als Cambré, ik vond de algemene synopsis terug en nog veel meer interessante documentatie over het creëren van de saga. Er was zelfs een muzieklijst aanwezig met liedjes die hen inspireerden bij het maken van Amoras.

In het album vind je reclameaffiches, krantenartikels en zelfs foto’s van een nieuwsuitzending. Op die manier krijgt de lezer ook een duidelijk beeld over de promotiecampagne die gevoerd werd voordat de Amoras-reeks daadwerkelijk uitkwam. De mediabelangstelling was terecht zeer groot voor het eerste album uitkwam en dat laten de auteurs duidelijk zien.

Bovendien staan er ook beelden in vanuit de drukkerij, wat ons weer een bredere kijk achter de schermen verschaft. Zo zien we de allereerste platen, Cambré die samen met Legendre en Leen Vandersteen die platen ook bekijken, enzovoort.

Tot slot werd elk album kort uitgelegd met het personage waar het album naar vernoemd werd. Sidonia en Jerom hebben geen eigen album gekregen, maar ze worden uiteraard eervol vermeld, omdat ze ook in deze saga een belangrijke rol gespeeld hebben.

‘The making of Amoras’ is een mooie bundeling vol interessante schetsen, synopsissen, promotiemateriaal en algemene documentatie achter de schermen die elke Amoras-fan zeker in huis moet halen. Het is één van de betere making of albums die ik tot nu toe gelezen heb en daarom verdient het duo een nagenoeg perfecte score van 4,5/5 op dit album. Wat ik een beetje jammer vond was het taalgebruik. Er werden regelmatig woorden gebruikt uit de hogere registers, wat het voor sommige mensen moeilijker maakt om begrepen te worden en waardoor het doelpubliek wat verkleind wordt.

Hits: 1618