Joomla Template by Create a Website

Amoras 4: Lambik

Amoras 4: Lambik

Amoras 4: Lambik

Lambik en Jerom hebben Barabas reeds gevonden, maar ze mogen niet weg van Barabas. Lambik beslist toch om via de teletijdmachine op zoek te gaan naar Suske en Wiske. Terwijl Lambik net aankwam, begint de vulkaan te rommelen. Ze staat op het punt om uit te barsten. Suske zoekt ook een lange tijd naar Jérusalem, maar hij vindt haar niet meteen. Wiske komt daarentegen terecht bij de redder van Suske (zie deel 3).  Lambik ontmoette Jérusalem ook plotseling in het verhaal, en dat op de zelfde manier als dat gebeurde met Suske. Intussen bleek ook dat Jérusalem een streepjescode in haar nek heeft, waarin staat dat ze de duivel is: het cijfer 666 stond namelijk in de code. Wanneer Lambik en Jérusalem rondtrokken, vonden ze Wiske en de skinny die bij haar was. Ze werden aangevallen door overvallers, maar Lambik redde haar met Jérusalem. Alles leek goed te gaan tussen Lambik en Jérusalem, maar plotseling zette zij Wiske en Lambik tegen elkaar op. Jérusalem sloeg zichzelf met een steen op haar hoofd, maar dat weet Wiske uiteraard niet.

Ook gebeuren er in het heden rare taferelen. Zo wordt het schip van Krimson overvallen door piraten, die later ook op het eiland Amoras bleken te werken. Krimsons boot wordt vervolgens ook verwoest door de piraten. Ze eisen veel losgeld voor Barabas en ze krijgen dit ook. Bovendien is ook Jerom terecht. Hij bleef achter op de boot en hij werd dus geraakt, maar hij overleefde dit. Hij werd naar een ziekenhuis gebracht, maar hij ontsnapte reeds snel. Ook Sidonia is ontsnapt uit haar instelling. Samen met Barabas, die intussen vrij was, gingen ze naar de opslagplaats van oude uitvindingen.

Deze strip bevat zeer veel mysterieuze momenten. Zo weet de lezer bijvoorbeeld niet waarom Jérusalem zichzelf ineens sloeg met een steen en iedereen tegen elkaar wil opzetten. Ook dit deel is weer een deel vol spanning en vol onverwachte wendingen. De reeks houdt de lezer ieder moment gefocust en Cambré zorgt er ook voor dat we het volgende album óók willen lezen! Puik werk!

Hits: 1739