Joomla Template by Create a Website

Amoras: 3 krimson

Amoras: 3 krimson

 

Amoras 3: Krimson

In het derde verhaal van de Amoras-reeks gaan Suske en Jérusalem weer op de vlucht. Ze duiken in de zee, maar ze worden snel aangevallen door reuzenoctopussen en haaien. Gelukkig worden ze tijdig gered door een skinnie. Die is zeer verbaasd wanneer hij hoort dat Suske familie is van Sus Antigoon. Wiske vlucht daarentegen met Babar, een fattie. Gelukkig is hij te vertrouwen en wil hij Wiske niet vermoorden. Barabas maakt in dit verhaal ook een flitsarmband, zodat Krimson Barabas niet steeds hoeft te storen. Krimson vindt dat Jérusalem zich raar gedraagt en hij vermoedt dat zij ook een slechterik is. Daarom gaat hij terug naar het verleden om de duivelbezweerder Saunière op te zoeken. Hij laat de foto zien aan Saunière en ineens brandt het kruis van Jezus in de kerk en sterft Saunière. Marie, iemand die dicht bij de man stond, vond de foto en hield hem bij. Dit meisje komt immers ook terecht bij Sidonia in de instelling waar ze beland is na haar zenuwinzinking. In het heden ziet Sidonia de foto van Suske met Jérusalem en ze gelooft haar eigen ogen niet. In de tussentijd zijn ook Suske en Jérusalem gevonden door mannen van Krimson. Ze hebben de mannen echter uitgeschakeld en vervolgens stalen ze hun helikopter.

Wanneer Suske en Jérusalem Krimson probeerden uit te schakelen, gooide Jérusalem Suske in het water om hem te redden. Krimson wilde ook een pact sluiten met Jérusalem, maar ze heeft dit geweigerd.

In dit verhaal gebeuren veel dingen en de spanning is hier dan ook vrij hoog. De cover van het album is ook zeer mooi getekend en Krimson wordt hier echt afgebeeld als de duivel. Ik begin me echt in te leven in het verhaal. Cambré heeft hier duidelijk een topreeks neergezet! Ik ben benieuwd naar het volgende deel in deze spannende saga!

Hits: 1932