Joomla Template by Create a Website

Amoras: 2 Jérusalem

Amoras: 2 Jérusalem

Amoras 2: Jérusalem

Wiske werd in het begin van het verhaal begraven, maar achteraf blijkt dat ze hieruit werd gehaald omdat ze schijndood was. Suske denkt immers nog steeds dat Wiske dood is. Suske gaat samen met Jérusalem op de vlucht voor Krimson, omdat hij na Wiske ook Suske uit de weg wil ruimen. Gelukkig vinden de twee helden onderdak. In dit verhaal komt Suske ook te weten dat hier een oorlog heerst tussen de "fatties" en de "skinnies". Dit zijn de dikke mensen tegen de magere mensen. Bovendien werken veel "skinnies" in een diamantmijn op Amoras.

Voor de rest gebeurt er in dit verhaal vrij weinig. Barabas perfectioneert de tijdmachine op de boot van Krimson, zodat hij gemakkelijker kan poefen naar de toekomst. Lambik en Jerom lokaliseren Barabas ook in dit verhaal en Sidonia krijgt een inzinking nadat ze weet dat Suske en Wiske vastzitten op het eiland.

Ook deze strip was vrij spannend, maar ik vond dat er ten opzichte van het eerste verhaal weinig actie was. Toch is het belangrijk dat je deze strip leest, anders kan je eventueel niet verder met het volgende verhaal.

Hits: 1762