Joomla Template by Create a Website

Amoras: 1 Suske

Amoras : 1 Suske

Amoras 1: Suske

Het verhaal begon bij Suske en Wiske die naar de toekomst wilden gaan. Ze wilden heel even naar Amoras gaan in het jaar 2047, maar door Lambik belandden ze daar voor een heel lange tijd. Lambik wilde oorspronkelijk de wereld redden door middel van de teletijdmachine, maar hij zorgde voor een kortsluiting, waardoor Suske en Wiske weggeflitst werden.

Amoras is niet zo maar een reeks van Suske en Wiske, want de verhalen zijn steeds spannend en niet louter humoristisch. Het humoristische aspect komt maar zeer gering aan bod. Wiske werd ontvoerd door Krimson en Suske ging haar zoeken met Jérusalem, iemand die hij daar heeft leren kennen. Wanneer Suske Wiske gevonden had, moesten ze veel mensen uitschakelen en zich vermommen. Het verhaal eindigt met een (fatale) autocrash, waar Wiske lijkt om te komen. Intussen werd ook Barabas ontvoerd door Krimson en hij moet samenwerken met hem om Suske en Wiske terug te halen.

Amoras is dus een totaal andere reeks dan de originele Suske & Wiske. De verhalen zijn ook chronologisch, dus je moet ze allemaal lezen om het totale verhaal volledig te begrijpen. De personages zijn ook realistischer getekend: Suske vloekt, Wiske is ook een vrij volwassen meid geworden en Lambik lijkt nog meer op een knorrige, oudere man die een hekel heeft aan de maatschappij hoe die is. De enige persoon die nog een beetje lijkt op het oorspronkelijke personage, is Sidonia. Het is een totaal genre, maar ik kan deze reeks ook absoluut smaken. Ik kan niet wachten om het vervolg te lezen!

Hits: 1877