Joomla Template by Create a Website

The Kick Inside

The Kick Inside

Studio-album van Kate Bush

Uitgebracht

17 februari 1978

Opgenomen

Juni 1975, juli-augustus 1977

 

   

The Kick Inside Amerikaanse omslag

The Kick Inside is het debuut album van Engels singer-songwriter en muzikant Kate Bush . Het werd uitgebracht op 17 februari 1978 en bevat haar Britse nummer een hit, " Wuthering Heights ". Het album piekte op nummer drie in de Britse album charts en is gecertificeerd platina door de British Phonographic Industry . De productie is opgenomen met verschillende progressieve rock veteranen, waaronder Duncan Mackay , Ian Bairnson , David Paton , Andrew Powell , en Stuart Elliott van The Alan Parsons Project , en David Gilmour van Pink Floyd .

The Kick Inside Europese/Britse omslag.

The Kick Inside werd uitgebracht toen Bush was 19 jaar oud. Ze had een aantal van de nummers geschreven toen ze nog maar 13.Het album opent met 20 seconden van het walvis lied , die leidt naar de eerste track, " Moving ", geïnspireerd door haar dansleraar Lindsay Kemp .

Haar filmische en literaire invloeden, twee kwaliteiten worden haar handelsmerken, waren het meest duidelijk in het nummer " Wuthering Heights ", het album de eerste single. Het nummer werd in eerste instantie niet geïnspireerd door Emily Brontë roman 's, maar door een televisie-adaptatie. Nadere invloeden kan worden gevonden wanneer ze verwijzingen Gurdjieff in " Them Heavy People ", terwijl de titelsong is geïnspireerd door de ballade van Lizie Wan . Bush schrijft ook openlijk over seksualiteit, met name over de erotische "Feel It" en "L'Amour Looks Something Like You". " Strange Phenomena "vragen ongewone toevalligheden, voorgevoel, en dejà vu.

"Wuthering Heights" ging naar nummer een in het Verenigd Koninkrijk, het markeren van de eerste keer dat een vrouwelijke singer-songwriter bovenaan de hitlijsten met een zelfgeschreven lied. EMI wilde oorspronkelijk de meer rock-georiënteerde track "James and the Cold Gun" haar debuut single, maar Bush drong erop aan dat het zou moeten zijn " Wuthering Heights ". Zelfs in dit vroege stadium van haar carrière had ze een reputatie voor haar vastberadenheid om inspraak in beslissingen die haar werk te hebben.

Uit het album de tweede single, " The Man with the Child in His Eyes ", werd uitgebracht en nummer zes in de Britse hit lijst behaald; drie andere singles werden uitgebracht over de hele wereld tijdens de komende twee jaar: " Them Heavy People "," Moving "(die nummer een in Japan bereikt) en" Strange Phenomena ". Bush maakte een verschijning op Saturday Night Live in het begin van 1979, maar ondanks deze publiciteit, The Kick Inside nagelaten de Top 200 op te voeren Billboard album hit lijst.

Als onderdeel van haar voorbereiding op het invoeren van de studio, Bush toerde in pubs met de KT Bush Band, gesteund door haar broer Paddy en goede vrienden. Echter, voor het album werd ze overgehaald om gevestigde sessiemuzikanten gebruiken, van wie sommigen ze zou behouden, zelfs nadat ze haar bandleden weer aan boord had gebracht.

Paddy Bush was het enige lid van de KT Bush Band te spelen op The Kick Inside. In tegenstelling tot op latere albums, waar hij meer exotische instrumenten zoals zou spelen balalaika en didgeridoo , hier speelde hij de meer standaard harmonica en mandoline . Stuart Elliot speelde enkele van de drums en zou haar belangrijkste  percussionist worden op latere albums, samen met sessie drummer Charlie Morgan , die later naar de Bant van Elton John overstapt . Preston Heyman werd ook vernoemd op drums maar meestal deed hij live uitvoeringen op de live tour van 1979.

Het album werd geproduceerd door David Gilmour vriend en associate 's, Andrew Powell . Zes verschillende soorten van de hoes van het album bekend zijn; de Europese/Britse die is de meest voorkomende. Het is Bush enige album naar een andere cover hebben in het Verenigd Koninkrijk , de VS , Canada , Joegoslavië , Japan en Uruguay (de Uruguay deksel zijn de zeldzaamste en duurste - een voorbeeld op uitverkochte eBay voor meer dan $ 400).

In het Verenigd Koninkrijk, werd het uitgegeven (tweemaal) als een limited edition picture disc. Dit is gehuisvest in een full colour buitenste hoes ('Kite' beeld door Jay Myrdal). Het sport-een sticker te verklaren dat het een picture disc (cat. nr: EMCP 3223). Twee versies waren er uitgebracht: De eerste editie heeft een ronde sticker waarin staat dat het een picture disc (meestal in de linker bovenhoek). De tweede persing (blijkbaar gericht op de Amerikaanse markt, waar de eerste persing populaire had bewezen) heeft een ovale sticker (meestal midden boven). De tweede disc staat ook "vervaardigd in het VK door EMI records Ltd" als onderdeel van de copyright op de schijf gebrand. De eerste editie heeft deze formulering.

Alle nummers geschreven en gecomponeerd door Kate Bush.

 

A kant  
No.TitleLength  
1. "Moving"   3:01
2. "The Saxophone Song"   3:51
3. "Strange Phenomena"   2:57
4. "Kite"   2:56
5. "The Man with the Child in His Eyes"   2:39
6. "Wuthering Heights"   4:28

 

B kant  
No.TitleLength  
7. "James and the Cold Gun"   3:34
8. "Feel It"   3:02
9. "Oh to Be in Love"   3:18
10. "L'Amour Looks Something Like You"   2:27
11. "Them Heavy People"   3:04
12. "Room for the Life"   4:03
13. "The Kick Inside"   3:30

 

Personeel

 • Kate Bush - piano , Componist , keyboards , zang, achtergrondzang
 • Ian Bairnson - gitaar , zang , achtergrondzang, fles
 • Paul Keogh - gitaar
 • Alan Parker - gitaar
 • Paddy Bush - harmonica , mandoline , zang
 • Duncan Mackay - orgel , synthesizer , keyboards, elektrische piano, clavinet
 • Andrew Powell - synthesizer, keyboards, elektrische piano, producent
 • Alan Skidmore - saxofoon
 • David Paton - bas, achtergrondzang
 • Bruce Lynch - bas
 • Barry DeSouza - drums
 • Stuart Elliott - drums
 • Morris Pert - percussie
 • David Katz - viool , orkest aannemer
 • Jon Kelly - opnametechnicus
 • David Gilmour - uitvoerend producent over " De man met het kind in zijn ogen "en" The Saxophone Song "
 • Wally Traugott - mastering


  Dit nummer schreef ze op haar 13de:"The Man with the Child in His Eyes"  

Hits: 1367