Joomla Template by Create a Website

Flip de Mey:cold case Kennedy

Jurist Flip de Mey analyseerde jarenlang het dossier van de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy. Hij boog zich opnieuw over alle originele documenten van het onderzoek en neemt zowel de de verdedigers als de critici van het officiële verhaal op de korrel. 50 jaar later komt hij tot een verrassende en baanbrekende theorie.

Cold Case Kennedy is het eerste boek (Uitgeverij Lannoo) dat systematisch alle aspecten van het moorddossier tegen het licht houdt. Waarom zweeg Robert Kennedy? Was er echt een magic bullet? Welke rol speelde Lyndon Johnson in het drama? Was er meer dan één schutter? Waarom wilde de Warren Commissie niet horen van een derde slachtoffer op Dealey Plaza? Wat deed een veroordeelde gangster in het gebouw recht tegenover het Texas School Book Depository? En last but not least: was het officiële onderzoek het meest diepgaande ooit of was het niets meer dan een stuntelige doofpotoperatie?

Beleef het onderzoek mee vanop de eerste rij en ontdek wat er echt gebeurde in Dallas op 22 november 1963 om 12.30 uur.

Flip de Mey studeerde Rechten aan de KU Leuven, startte zijn loopbaan als advocaat, maar schoolde zich bij tot forensisch bedrijfsauditor, gespecialiseerd in het ontrafelen van fraude en onregelmatigheden. Vanuit die expertise bezit hij een lange ervaring en specifieke methodiek in het analyseren van complexe dossiers, die hem perfect van pas kwam bij zijn passie: de moord op JFK.

Hits: 2550