Joomla Template by Create a Website

Joe Bonamassa : Time Clocks

Joe Bonamassa : Time Clocks

 Time Clocks : Joe Bonamassa.

Blues/rocklegende Joe Bonamassa staat over de hele wereld bekend als een van de grootste gitaristen en ook als een van de meest productieve. Keer op keer brengt hij geweldige albums uit, niet alleen vanwege zijn tovenarij op gitaar en soulvolle, vaak opvallende zang en songwriting, maar omdat hij zichzelf en zijn fans uitdaagt bij elke nieuwe onderneming.

Joe Bonamassa's nieuwe studioalbum, Time Clocks

is niet anders, een spannende, uitgebreide en humeurige plaat met een grote productie, die op 29 oktober verscheen via Provogue. Geproduceerd door Kevin Shirley en gemixt door de legendarische Bob Clearmountain (Bruce Springsteen, The Rolling Stones), reikt het album naar reflectie, angst en inzicht. Doordrenkt met groots geluid, effecten en filmische nuances, weerspiegelt Time Clocks Bonamassa's onmiskenbare schittering en beheersing van ambacht.

                                                                   

Met topmuzikanten bestaat de band uit Steve Mackey (bas), Lachy Doley (piano), Bunna Lawrie (didgeridoo , De didgeridoo, uitgesproken als didzjeriedoe, is een blaasinstrument, vooral bekend uit Australië waar de Aboriginals in Noord-Australië het instrument al duizenden jaren bespelen), Bobby Summerfield (percussie), Anton Fig (drums en percussie), samen met backing vocals Mahalia Barnes, Juanita Tippins , en Prinnie Stevenson, slaat Bonamassa nieuwe wegen in met Time Clocks , waarbij genres en gevarieerde muzikale klankkleuren en texturen worden vermengd. Het is een gedurfde en opmerkelijke toevoeging aan zijn catalogus van 40 albums en 30 jaar als professionele muzikant.

Na Bonamassa's Royal Tea (2020), opent Time Clocks met "Pilgrimage", een 54 seconden durende theatrale intro, een fragment van een filmmuziek, een voorproefje van wat komen gaat.

                                                                    

'Notches', geschreven in samenwerking met Charlie Starr van Blackberry Smoke, is een rockend beest en verblindt op elk niveau. De band knalt los met Bonamassa die zingt over de wereld rondgereisd te hebben, zijn gitaar licks spaarzaam tegen de pulserende ritmesectie, om vervolgens terug te grijpen naar didgeridoo en dissonante akkoorden. Met regels als "Probeer er een te krijgen, ik heb nieuws voor je, als je de beer prikt, verlies je zeker", vraagt ​​men je af wat de man achter het pak heeft doorgemaakt.

Het bluesy "The Heart That Never Waits" is een echte winnaar, mede geschreven door James House. Killer piano speelt de folie voor Joe's kenmerkende pezige gitaarriffs, de ritmesectie glorieus. Of je nu naar een Bonamassa- album luistert of hem live ziet, de muzikanten waarmee hij zich omringt, zijn verbluffend goed. Een lied van liefdesverdriet over een verbroken relatie, de groeve zal je ontroeren. Joe is in elke noot aanwezig, zijn soulvolle zang beter dan ooit. Zoals je zou verwachten, is zijn gitaarsolo inventief en ronduit buitengewoon.

 
Strings komen binnen om te spelen op "Questions and Answers", een dramatisch rocknummer over verraad en bitterheid. Joe is schril, openhartig in zijn beschuldigingen tegen een vrouw die verwikkeld is in bedrog. Zijn gitaarriffs zijn meeslepend, intens, gevoed door woede en pijn. Je zult je niet kunnen afwenden. Hij zingt: “Did you like being his woman, His woman on the side, If that’s the case Baby, Excuse my foolish pride.” "Vond je het leuk om zijn vrouw te zijn, Zijn vrouw aan de kant, Als dat het geval is Baby, excuseer mijn dwaze trots." Dit nummer is misschien wel het meest originele op het album, met de brug die overgaat in tango, violen en gesyncopeerde ritmes. Zoiets heb je nog nooit gehoord van Joe Bonamassa.

                                                                            foto van Eleanor-Jane.

Time Clocks wordt melancholie, wanhoop misschien, met nummers als 'Mind's Eye', geschreven in samenwerking met Bernie Marsden. Het is een melodieuze rockballad over de noodzaak om de spiraal te vertragen, over het belang van het afstemmen op beide kanten van een verhaal. Een kenmerkende mars, "Curtain Call", met akoestische gitaar, strijkers en een stampende vurige streak, Joe zingt "This is the march of a broken soul." De effecten in combinatie met de slag van drums zijn huiveringwekkend.

"Hanging On A Loser", geschreven in samenwerking met Tom Hambridge, is een levendig, bluesy deuntje met heerlijke piano, slide-gitaar en een moerassig, honkytonk-gevoel. Met geweldige groeve en gospel achtergrondzangers hoor je dat Joe en de band het fantastisch hebben.

                                                                       

Time Clocks van Joe Bonamassa gaat over de liedjes, tracks van hoge kwaliteit om aan bijna elk muzikaal palet te voldoen. De plaat wenkt in sommige opzichten ook om een ​​filmscore te zijn, waarbij elke track segmenten van een algemeen verhaal simuleert. Sommigen openen een raam naar de man achter het pak.

Joe Bonamassa komt naar België in 2022! In 2020 zou hij voor een tweede keer in het Kursaal Oostende staan, dat hij in 2018 moeiteloos uitverkocht, maar corona besloot er anders over. In 2019 stelde hij zijn album “Redemption” voor in een uitverkocht Koninklijk Circus in Brussel. Na drie overvolle Lotto Arena’s houdt hij in 2022 voor een vierde keer halt op zondag 24 april om er zijn langverwachte 15de studio-album “Time Clocks” te vieren

Omringd door zijn topmuzikanten speelt Bonamassa op 24 april 2022 in de Lotto Arena nummers van zijn nieuwste plaat “Time Clocks”, maar ook kleppers uit “Royal Tea”, “Redemption”, “Blues of Desperation”, “The Ballad of John Henry” en uiteraard ook de all-time fan favourites. De grandioze virtuoos en -zanger blaast je ongetwijfeld omver!

 

Joe Bonamassa-website

Hits: 617